Direktlänk till inlägg 15 oktober 2005

En snabbis till Telemark.

Av PållePe - 15 oktober 2005 10:00

Lalla och jag sticker från Hallsta tidigt på fredagsförmiddan, med sikte på Rjukan i Telemark. Tur med vädret har vi, så vi knallar på en stund på E18 mot Norge. Stannar och fikar vid Väse mellan Karlskoga o Karlstad, det sitter fint efter 16 mil. Vi glider vidare i solskenet till Årjäng där vi pustar en stund och tankar upp våra hojar. Lalla, åker Yamaha Wildstar och jag på Kawasaki Nomad, dom drar ungefär lika så vi kan åka lika långt på en tank.  Bränslet till förarna intas på restaurang i Töcksfors.     (Där drar vi lita olika)

Mätta o belåtna tar vi nu oss in i Norge, vädret är detsamma och vägarna är fina, det skulle man inte ha sagt för vid Mysen öppnar sig himlen och regnet sprutar ner. Stannar vid Shellmacken och hoppas att det ska lägga av, men inte, det blir att plocka fram regnstället. Va nåt år sen det här satt på, så det tar en stund, och mycket hårda ord om bantning, innan man som en hårt packad isterband far vidare.

Vi kör, i det som nu avtagit till ett skönt sommarregn, vidare och viker av E18 ner mot Dröbak. Slår till på bromsarna innan vi far ner på E6:an, av med plasten in i butikken å få en brus o en is, för nu va det högsommar igen, nu har vi åkt c:a 40 mil.                               

När vi slickat i oss glassen o halsat brusen, packat ner regnstället är det dags att fara vidare. Vi kör under Oslofjorden och kommer upp på Hurumlandet och vidare mot Drammen.               

Här kom vi in lite från sidan, så vi missar genomfarten och får åka genom byn men det är inga problem. Fint väder och solen skiner på oss när vi smyger oss mot Kongsberg. En trafikolycka gör att vi får ta en omväg, men det går bra trots alla köer. Från Kongsberg blir det lite mindre vägar mot Rjukan, men va gör det när vädrets makter står på vår sida.

Vi checkar in på ett av stadens noblare hotell. Cyklarna får vi ställa på parkeringen utanför polishuset. Kan inte bli bättre. God mat och en fin frukost till ett rimligt pris gör att man kommer hit igen.


Efter en stabbig frukost är det då dags att fortsätta. Rjukan ligger i en smal spricka så vägen västerut startar med en ganska brant stigning upp på Hardangervidda, och fortsätter i kanten på Vidda ner till Haukeligrend, inte mycke att skriv om, men att uppleva på mc, DET ÄR KANDO.

Nu vänder vi hemåt, och efter nån mil kommer vi till Mjonöy Hyttegränd. Stannar och värmer oss i bageriet, där vi köper kaffe med nybakt bröd.

Fortsätter på fina vägar genom Telemark och slår till i Kongsberg. Letar oss fram till vandrarhemmet som ligger på gångavstånd från centrum, checkar in och vilar lite inför kvällens övningar. Skönt att få sträcka ut sig på sängen en stund. Efter en välbehövd vila riggar vi om och går ner på byn, en Öl och Jäger på den gammla gruvarbetarkrog på sitter fint. Russlar runt lite i byn (man säger att man russlar runt, när man bara går och kikar) och klämmer en pizza innan vi går hem. Det är fortfarande öppet på gruvarbetarkrogen, så vi slinker inom och tar ett par öl till.

 Som vanligt i Norge, sköna sängar god frukost, och i fortfarande fint väder, tar vi oss hem via Oslo. 

Det blev en sväng på C:a 130 mil                                               


                           

 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av PållePe - 1 september 2015 09:55

Det gick ju bra.....  

Av PållePe - 1 september 2015 09:47

Testar om jag mins hur man gjorde...    

Av PållePe - 2 september 2014 10:00

  Nytt om sommaren 2015    Om det blir som tänkt så kör jag bara en tur 2015. Det blir en tur till Lofoten..   Mer info på Facebook..   Nytt om sommarens turer 2014   HÖST-TUR 2014  Vi ändrar inga roade vanor utan tar oss helt ...

Av PållePe - 8 januari 2013 11:45

       Hej å välkommen till sidan.. :::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::         Snabbknapp till:      Äventyrs site.    Längre Turer.       PållePe Bikers.  Kortare Turer   http:/           http://pallepe...

Av PållePe - 3 januari 2013 21:15

      Nya turer 2013...   Lägg in en intresseanmälan så får du mer info. pallepe@spray.se          Vårturen: Verdens ende.  FULLT        Sommartur: Vestkapp.      FULLT      Hösttur: Lom.               PLATS KV...

Presentation

Fråga mig

0 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
         
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Oktober 2005 >>>

Sök i bloggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS


Ovido - Quiz & Flashcards